Interne 6/10

Bé betrad het pand met bloedend been als gevolg van een onfortuinlijke val met de fiets op de oprit naar Ewsum. Mogelijk speelde dit een rol in zijn partij tegen Evert die hij na lang manoeuvreren verloor.
Jan Bol creëerde een mooie overwicht tegen JM maar moest uiteindelijk alle zeilen bijzetten om nog remise te kunnen maken. Bert leek ook aan de verliezende hand tegen Wim Bos maar kon de partij naar zich toetrekken door enkele onnauwkeurigheden van laatstgenoemde.
De andere Wim speelde een knappe remise tegen Harry.
Frits won regelmatig en reglementair van Jan vd Berg.
Joost verraste ondergetekende met een koningsgambiet. Dat had ik niet eerder op de club gespeeld en ik verraste Joost weer met een mij verder onbekend Falkbeer counter gambiet. Afijn..Joost voelde zich duidelijk beter thuis in alle verwikkelingen en vond steeds de goede zetten. Partij staat online.
De uitslagen van de partijen staan elders vermeld.
Volgende week wordt er niet geschaakt i.v.m. de herfstvakantie.
Free