Externe 10-2 en 16-2

Hierbij het verslagen van Wim Harmanny van de wedstrijden in Groningen tegen respectievelijk Sissa2 en de Groninger Combinatie 1:

10-2:

Albert, Evert, Joost verloren (bovendien kregen we nog een reglementaire 0 vanwege het ontbreken van speler 8), Rob, Jan Marken ik speelden remise maar Jos won. IK heb zijn partij nagespeeld maar helaas is er onjuist genoteerd (zei Jos al) dus ik kan hem niet opsturen voor analyse. In plaats daarvan de remisepartij van mij tegen Jordi Weitenberg. Op zet 19 had ik f6 moeten spelen. Ik dacht dat ik de loper van Jordi nog kon terugpakken maar dat ging net niet door. Jammer. Eindstand 2,5 – 5,5 Voor de derde keer! Tegen Groninger Combinatie en Lewenborg was het ook al 2,5 – 5,5.

De partij van Wim Harmanny staat online (red)

16-2:

We zijn gisteravond niet weggespeeld! Rob startte met een remise tegen Mostertman. En broer van die Mostertman won van Frits. Jos, Albert, Joost en Theo verloren ook van hun tegenstanders. Maar de beide Wimmen wonnen hun partij. Wim Bos won van de enige vrouwelijke tegenstander Carmen Brouwers. Zeer sportief trouwens, ze maakte Wim een paar keer attent op het feit dat hij de klok moest indrukken en toen de klok het begaf merkte ze op dat Wim “nog lang niet” door zijn bedenktijd heen was. Nog zo’n 4 minuten. Eindstand dus 2,5 – 5,5. Bijgaand de notatie van de partij die ik speelde. Op zet 18 ging ik voor winst van 2 pionnen tegen verlies van een paard. Nu stond de witte koning open en “bloot”. Maar ik kon er niet bijkomen. Integendeel mijn koning kwam onder zware druk te staan. Ik kon iedere keer nog net de juiste verdediging vinden. Op zet 35 ging wit de mist in. Ik kon zomaar zijn toren pakken. Hij sloeg nog wel met de dame terug maar daardoor moest hij diezelfde dame tegen mijn toren offeren! Helaas voor hem maar gelukkig voor ons.

De partij van Wim Harmanny staat online (red)