Externe 11-4

De uitwedstrijd tegen Bedum 1 ging verloren met 2,5 –  5,5 , dik verlies voor ons dus.

Wim Harmanny schreef het volgende:
‘Jos had een mooie overwinning, met torenoffer en constante dreiging.
Joost stond de hele tijd onder druk, maar de tegenstander kwam er niet door.
Hij dacht met een torenoffer de partij te kunnen winnen maar kwam bedrogen uit.
Ik hoop vanavond de partijen van Jos en Joost na te spelen en aan Free te sturen’.

Commentaar van Jos :
‘Nu ja, als ik voor mezelf spreek, ik zelf heb wel een leuke avond gehad tegen iemand met een ELO van rond 2000. Ik had mezelf voorgenomen intuïtief en agressief te spelen; ik had minder dan 30 minuten gebruikt en mijn tegenstander had nog 18 minuten over; omdat ik op mijn intuïtie speelde en niet op berekening. Mijn tegenstander zat veel te rekenen en was daardoor niet doortastend genoeg.
Het had natuurlijk ook omgekeerd kunnen eindigen omdat intuïtie niet altijd veilig is’.

De volledige uitslag is:
Rob  – Roelof Kroon  0 – 1
Jos – Menno van t Veld  1 -0 (partij staat op de site)
Bert – Carsten Toxopeus 0 -1
Evert – Emiel Lieffering 0,5 – 0,5
Wim  H.– Theo Smit 0 – 1
Wim Bos – Alex van de Berg 0 – 1
Joost – Johan Aleman  1 – 0
Jan Mark – Aart van t Veld 0 – 1