Bareveld

Op zaterdag 2 september werden we weer gastvrij onthaald door Anneke en Gerrie Wubs op hun prachtige boerderij in Bareveld. Het weer was mooi en de tuin lag er zoals altijd fantastisch bij.
Anneke had voor lekkere broodjes en versnaperingen gezorgd. Onder de aanwezigen was Frits, die rechtstreeks van de nachtboot uit Schotland naar het toernooi was gereden. Jan Bol had schaakborden,klokken en de te winnen trofee meegenomen. Omdat er maar 8 deelnemers waren  konden de partijen wat langer duren. Er werd gekozen voor een speeltempo van 10 minuten per persoon en om een uur of twee ging de wedstrijd onder de bezielende leiding van voorzitter Joop van start. Bé ging er als een raket van door en stond bij de eerste pauze na drie partijen fier bovenaan. Jan Bol won daarna echter vrijwel alle partijen op eentje na [tegen Frits]en ging met de trofee [het peerd van ome Loek] aan de haal. Zijn prijs bestond verder uit lekkernijen van het Marumer land. Om vijf uur precies was het toernooitje afgelopen en keerde iedereen tevreden terug naar huis, op Jan vd Berg na die wilde bedanken als lid. Omdat niemand dat meer serieus neemt zegde hij toe om aanstaande dinsdag op de eerste avond van de interne competitie aanwezig te zullen zijn.