1-9-2018 Suyderoogh

Het openingstoernooi van het nieuwe schaakseizoen vond voor de 11e keer plaats in het zomerverblijf van Jan Bol en zijn lieve vrouw Elly.
Hoewel het de eerste dag was van de meteorologische herfst was daar weinig van te merken. Zoals de traditie wil was het wederom een zonovergoten dag. Jan had de schaaktafels dan ook neergezet op schaduwrijke plekken in de zeer fraaie tuin. Er waren opvallend veel bloemen en bijen ondanks de zinderende hitte van de afgelopen zomer. Elly had gezorgd voor een keur aan broodjes en andere versnaperingen. Het was weer uitstekend verzorgd allemaal.
Nadat de aanwezigen elkaar hadden bijgepraat over de de afgelopen vakantieperiode nam men vol goede moed plaats achter de schaakborden. Er werden 9 potjes van 10 minuten pp gespeeld. Er kon worden gemept op heerlijk ouderwetse ramklokken. Ditmaal verliep de strijd gelukkig zonder incidenten als omvallende banken en rondvliegende schaakstukken.
Uiteindelijk was er een toch wel verrassende winnaar in de persoon van Bert die maar liefst 8 punten scoorde!! Hij kreeg dan ook de welverdiende hoofdprijs: de Loeksbokaal! Ja die was weer terecht! Hij stond geloof ik ergens te verstoffen in een kast bij Frits..
Voor alle deelnemers had Jan exemplaren van „New in Chess“ meegenomen. De troostprijs was een 3D geprinte koning. Die gaat mee als we nog eens tegenover een van de dames van Sissa komen te staan. Na de wedstrijd was er zoals gebruikelijk weer een tafel voor ons gereserveerd in restaurant Suyderoogh. Het was weer heerlijk allemaal en het kinderijsje met verrassing smaakte ook goed. Na de mededeling van onze goed doorvoede leider dat we op 11 september met de interne competitie beginnen, keerde een ieder tegen achten in opgewekte stemming weer huiswaarts.

Foto`s van de seizoensopening zijn hier gepubliceerd, en verder wijs ik er even op dat de externe teams intussen ingedeeld zijn.