26-9-2018 De interne competitie

Na de derde speelronde gaat Jan van den Berg nog altijd fier aan kop met 2.5 punt. Het had niet veel gescheeld of ook ondergetekende was aan zijn zegekar gebonden. Voorafgaande aan onze partij had ik Jan een foto van de ranglijst overhandigd als een soort zoenoffer. Het heeft geholpen, ik kon het nog net remise houden.
Wim Harmanny won verrassend van Jan Mark en ook de andere Wim doet het goed in zijn eerste seizoen.
Joost meldde zich in de kopgroep met een klinkende overwinning op Jan Bol. Hoe dit alles tot stand kwam? Geen idee. Ik geloof wel dat er hier en daar geblunderd werd maar dat hoort bij schaken.
Ondertussen heeft de NOSBO het speltempo voor wedstrijdpartijen verhoogd tot 75 minuten voor de de hele partij en 30 seconden increment per zet. Na een snel gehouden enquete onder de aanwezigen werd besloten dit tempo voor de interne competitie over te nemen. Bert en Jan Mark gaan kijken of we de Fischer klokken kunnen aanpassen zodat we daar de volgend keer mee kunnen beginnen.
Het zou leuk zijn als er af een toe een stukje verschijnt op de site. Het mag ook een partij zijn natuurlijk. Hoe dat moet? Zie onderaan deze pagina. Je kunt dit dan naar mij mailen dan vraag ik Freddie of hij het online wil zetten. Tot volgende keer maar weer. Free