9-10-2018 Middelstum – Staunton

Het was gezien het ratingverschil Emmen – Feijenoord, volgens Ben. De grootste eer komt Harry toe, die zijn tegenstander met 400 ratingpunten meer, op remise hield. Hij speelde met Albert een dag vooruit. Albert won zodat we al met 1½ – ½ voor stonden.
Euwe zei eens: Het is de kunst om de stukken op de juiste velden te zetten. Die kunst verstaat Frits. Aan het eerste bord zorgde hij fraai voor de winst en dat in een Franse partij!
Jan Mark kreeg een aanval op zijn koningsvleugel te verwerken. Een aanval die hij eerst nog leek af te slaan maar hem uiteindelijk toch fataal werd.
Ben werd het slachtoffer van een gemene matdreiging op g2, die niet te pareren bleek.
Bert speelde de sterren van de hemel. Zijn dame dreigde in het nauw te komen, maar toen zijn tegenstander hier van wilde profiteren werd hij met zoveel matdreigingen geconfronteerd dat hij het loodje legde.
Bé speelde heel lang een goede partij, won een pion, maar bleek later een stuk achter te staan. Hoe dat is mij ontgaan.
En dan mijn eigen partij (Gerry). Een ingewikkelde partij,veel stukken op het bord. Ik speelde op koningsaanval, te veel eigenlijk. Mijn tegenstander kreeg tegenkansen,wikkelde af naar een eindspel, waarin hij een vrijpion kreeg, die uiteindelijk de beslissing bracht.
Uitslag 3½ – 4½. Enigszins teleurstellend, maar toch gezien de kwaliteit van enkele partijen: Een nul met een krul! Gerry o