4-12-2018 Middelstum 2 – DAC

Dinsdag 4 december mocht Middelstum II aantreden tegen DAC uit Delfzijl. Deelnemers Bert, Ben, Bé, ik (Wim H.), Sjouke G. en Theo. Sjouke was het eerste klaar. Hij verloor vroeg in de partij een paard. Ondanks een verwoede aanval kon hij het tij niet meer keren: 0-1.
Vijf minuten later gaf mijn tegenstander op. Al vrij snel was ik een kwaliteit en een pion voorgekomen. Een directe mataanval van twee torens en een loper kon mijn tegenstander niet meer keren:
1-1.
Bert aan het eerste bord had last van twee opgerukte pionnen. Het leek of hij de dame kon winnen tegen één toren, maar het werden twee torens. Daarna moest Bert met de koning naar achteren. In plaats van Kf8 speelde hij Ke8. Toen verloor Bert zijn dame tegen een toren: 1-2.
Maar Theo was in zijn partij een loper voorgekomen en later ook nog twee pionnen. Die liepen langzaam naar de overkant en toen kon Theo zijn tegenstander mat zetten. 2-2. Mooie partij van Theo!
Ben speelde een degelijke partij maar zijn tegenstander speelde ook scherp. Tenslotte werd het toch remise: 2½ – 2½
Bleef over Bé. Die kwam met zwart in een stelling terecht van dame en paard (van Bé) tegen dame en loper van wit. Maar Bé had twee pluspionnen. Zaak was de dames te ruilen. Dat ging zijn tegenstander uit de weg. Bé speelde Pg6 naar f4. Zijn tegenstander speelde g3. In plaats van Dd4 en na Kb1 Dd3 te spelen (waardoor de dames geruild konden worden), speelde Bé zijn paard weer terug naar g6. En even later volgde h6-h5 in ernstige tijdnood. Wit kon toen pion h5 pakken en toen ging ook nog het paard op g6 voor de bijl en naar het slachthuis, helaas, helaas, helaas. Eindstand dus 2½ – 3½ Wim H fffffff