Externe 25/10

In Lewenborg ging ons achttal ten onder tegen hun eerste team.
Op de eerste vier borden waren de Middelstumers wel gewaagd aan hun tegenstanders.
Rob won en Jan Mark verloor. Voor Jos en Frits waren er remises.
De partij van Jos tegen Klaas Dijkhuizen staat online.
Het ging met name mis op de onderste borden, waar alleen Wim Harmanny een halfje wist te score.
Voor alle uitslagen wordt verwezen naar de site van de Nosbo

Wim Harmanny schreef een verslag:
Rob  speelde tegen Middeljans een puike partij. Het leek een Aljechin verdediging maar Rob speelde niet alleen e5 maar een paar zetten later ook d5. Daardoor kreeg hij een goed overwicht wat Rob in winst wist om te zetten. Jos speelde tegen Klaas Dijkhuizen, de teamleider van Lewenborg. Zie Jos’ verslag in zijn mail van gisteren. Frits speelde tegen ene Zuiderweg. Beide spelers probeerden van alles maar de stand bleef gelijk: Remise. Jan Mark hield lange tijd goed stand tegen Jan Willem van Veen maar gaandeweg kreeg wit de overhand. Nadat wit over de a-lijn een vrijpion creëerde viel het doek voor Jan Mark.
Evert ging helaas ten onder tegen Douwe Pol. Lang ging de strijd gelijk op maar door enige onnauwkeurigheden moest Evert de witte vlag hijsen.
Ikzelf speelde gelijk tegen A. Prins. Geen van beide kon het centrum veroveren, dus remise.
Joost moest helaas zijn meerdere erkennen in Koen Hooiewijk en Theo ging ten onder tegen Hoogeboom. In de analyse bleek dat Theo zeker winstkansen had gehad, maar door tijdnood niet de juiste voortzetting vond.
Eindstand 5,5 tegen 2,5 Kon minder.