Externe 26-2

Op maandagavond trad het eerste team aan tegen Valthermond.
De tegenstanders hadden een mooie lokatie in Valthe maar voor Jos was dat lastig te vinden.
Zijn klok had al bijna een uur gelopen toen hij de zaal binnentrad.. Ondanks de tijdnood die was ontstaan wist hij een remise af te dwingen in een zeker niet slechtere stand. Rob had intussen zijn partij al gewonnen. De invallers Jan vd Berg en Free verloren helaas. Jan vd Berg zag stukwinst over het hoofd en Free schonk in een iets betere stelling zijn toren aan de tegenstander. Jan Mark maakte vervolgens remise waarna Jan Bol een gelijk spel voor de club bewerkstelligde door zijn partij als laatste te winnen.
3-3 was de terechte uitslag.

Hierbij het wat uitgebreidere verslag van Rob:
Het is maandag, een gewone werkdag voor normale mensen. Ik zit in de auto op weg naar Valthe, ergens in het zuidoosten van Drenthe. Gelukkig weet chauffeur Jan Mark de weg, hij komt hier oorspronkelijk vandaan. Er zitten ook nog 2 Jannen in de auto, opgehaald in Groningen. Het is een hele rit, dus het kan wel eens een latertje worden. In het dorpshuis aangekomen worden we welkom geheten, waarna we wachten op Free en Jos. De eerste komt al spoedig en dan is het tijd om te beginnen, dat moet dan maar zonder Jos. Gelukkig komt hij nog binnen voordat zijn vlag valt. Hij heeft nog een klein half uur om de partij te spelen en hij moet dus vlot zetten. Na een uur spelen is Rob als eerste klaar, hij krijgt eerst een pion en daarna een stuk in de schoot geworpen. Helaas gaat het daarna mis bij Free en Jan vd B. Free overziet dat een van zijn torens kan worden genomen en Jan mist stukwinst. Zijn tegenstander geeft een torenschaakje en als Jan er een loper tussen had gezet, dan had hij die kunnen behouden. Zijn zwarte koning gaat nu ten onder in een vloed van witte stukken. Jos staat ondertussen goed, maar door een kleine onnauwkeurigheid moet hij berusten in remise. Toch knap gezien de beschikbare tijd. Jan Mark staat de hele partij goed en dreigt steeds te gaan winnen, maar zijn tegenstander verdedigt zeer vindingrijk en houdt de boel heel. Dat betekent nog een remise en dus een achterstand van 3-2. Jan B speelt een sterke partij. Hij wordt verrast door een Koningsgambiet, maar de pluspion houdt hij keurig vast en uiteindelijk wint hij. Eindstand 3-3 dus, niet slecht voor een maandagavond. Middelstum houdt de koppositie bij de zestallen.

Persoonlijke uitslagen

Valthermond IRatingMiddelstum IRatingRonde 6
Sliedrecht, L.R. (Rens)1634Kamminga, W.R. (Rob)19810 – 1
Stolte, K.P. (Karel)1644Weperen van, J.J. (Jos)1879½ – ½
Joost, C. (Coert)1488Hof, J.M. (Jan Mark)1702½ – ½
Krol, B. (Bart)1504Bol, J. (Jan)16890 – 1
Kolthof, P. (Peter)1465Bekker, F. (Free)13691 – 0
Kruit, J.H. (Jan Hessel)1289Berg van den, J. (Jan)11741 – 0
Gemiddelde Rating:1504 Gemiddelde Rating:1632 3-3